Ze swoją podwójną szerokością i zmienną ilością komór (od czterech do sześciu) jest najczęściej sprzedawanym piecem INFRA w swojej klasie. Front i maskownica są podobnie jak we wszystkich innych modelach INFRA wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej: Łatwość utrzymania w czystości to gwarancja długiej żywotności urządzenia.

Piec INFRA CE przekonuje swoimi zaletami uwidaczniającymi się już na 8-15 m2 powierzchni wypiekania. Za pomocą seryjnego niezależnego sterowania każdą komorą można bez problemów załadować do pieca w tym samym czasie różnego rodzaju wypieki.

Sprytna blokada zasilania INFRA: redukcja mocy przyłączowej średnio o jedną trzecią w porównaniu z wieloma innymi systemami. Dzięki temu pozostaje jeszcze wystarczająco duży zapas do uruchomienia w zakładzie innych agregatów prądotwórczych. Oczywistą sprawą jest to, że: w takiej sytuacji nadal działają wszystkie funkcje wypiekania. Piec dostępny jest ze zmienną ilością komór (od trzech do sześciu) o długości od 850 mm do 2400 mm, według indywidualnego zapotrzebowania.

Dane techniczne

Blachy 780x580 w każdej komorze

4-6

Blachy 600x400 w każdej komorze

8-12

Możliwa ilość komór

1-6

Użytkowa powierzchnia wypiekania każdej komory

1,92 - 2,88 m²

Szerokość x głębokość x wysokość

1700 x 2410 - 3280 x 2345

Zasilanie elektryczne

tak

Zasilanie gazowe /olejowe

nie

Moc przyłączowa z 4 komorami

43 - 62 kW

Moc przyłączowa z 5 komorami

53 - 77 kW

Możliwy wysuw

tak

Technologia STIR

tak

Czarny

tak

Sterowanie analogowe

tak

Szklany panel sterujący

nie

Technika talerzowa 2013

nie

pdfINFRA CE
broszura DE