COOL RISING PLUS - Wachtel
Systemowe ściany lamelowe
Czujnik temperatury rdzenia kęsów

Rozwiązanie technologiczne dla innowacyjnych punktów sprzedaży.

Bez garowania w punkcie sprzedaży – gwarancja wysokiej jakości każdego dnia.

Świeże kęsy bezpośrednio z linii produkcyjnej, układane są na dilach, które piętrowane trafiają do komory COOL RISING PLUS. Cały proces załadunku może trwać kilka godzin.

Kontrolowany, powolny proces chłodzenia i garowania odbywający się w tej samej komorze jest precyzyjnie monitorowany za pomocą czujnika temperatury rdzenia. Po osiągnięciu zadanej temperatury końcowej program może przejść w fazę przechowywania, w której kęsy magazynowane będą w temperaturze ok. 3oC, przez okres do 24 godzin.

Gotowe do wypieku kęsy można przewieźć do punktów sprzedaży. W punktach sprzedaży kęsy można przechowywać w zwykłej lodówce przez cały dzień. Garownia nie jest konieczna – ponieważ nie jest konieczny proces końcowego garowania. Produkty są już wygarowane.

Wykorzystaj gotowość do wypieku, która skraca czas reakcji i przyspiesza czas realizacji zamówień w punktach sprzedaży. Ciesz się wysoką jakością i świeżością oraz wysokim stopniem powtarzalności swoich wyrobów – bez względu na personel sprzedający.

Teraz piekarz wciska jedynie przycisk start. Pozostałe czynności wykona za niego układ sterowania OCTOPUS oraz wewnętrzny czujnik temperatury.

Zapewnienie jakości i wzrost wydajności zakładu.

Piekarze wykorzystują opcję długiego prowadzenia ciasta w ich codziennej pracy, do optymalizacji procesu produkcyjnego oraz do tego, aby w miejscach sprzedaży móc oferować szeroki wachlarz wypieków w oparciu o świeże kęsy, które zostały dostarczone z zakładu produkcyjnego w stanie gotowym do wypiekania. W ten sposób odciąża się personel. Wszystkie istotne parametry procesowe ustalane i sprawdzane są na etapie produkcyjnym.

Precyzyjne sterowanie procesem produkcyjnym do pożądanego stopnia wygarowania w oparciu o pomiar wewnętrznej temperatury kęsów.

Czujnik pomiaru temperatury wewnątrz kęsa znajduje się w komorze. Przebieg procesu schładzania jest bardzo precyzyjnie regulowany, a kęsy wygarowane na czas.

Obniżenie kosztów inwestycyjnych oraz oszczędność czasu i energii.

Chłodzenie i przechowywanie kęsów w piekarni następuje w komorze systemu COOL RISING PLUS w sposób znacznie oszczędzający miejsce – nie ma konieczności męczącego przestawiania dili. Garownia i proces dogarowania w punkcie sprzedaży stają się zbędne.